BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Thursday, October 14, 2010

Yeay!

Lama macam harrrooommm tak update blog. so slow2 la eh update balik.

Convo Dinner and Convocation Ceremony!!

Thursday, May 20, 2010

Thunder

My tears bring rain
My tears bring thunder
I am going with my heart shredded to pieces
Please for the last time, don’t leave
To me my crazy remark seems to be a danger
Now it’s a love I cannot tear

Heaven, please, the road that the person is going
Will not be tiring, and if that happens
For that person not to blow a mistake
My love, how can I send that person away?

Since whoever sees him knows he’s a good looking man
One breath turns to wind
Memories too will be thrown away
Even if I look for his seat, it doesn’t work out
I love you, I love you the same
I hid my lip this whole time
The words I wanted to say again

heaven, please
the road that the person is going
If possibly that name is a mistake,
I will never say it out loud, forever
The promise I protected, seems like I never protected it at all
Please meet a good person and be happy

boleh buat sinopsis cerita tak dekat sini?

Tadi aku baru habis tengok cerita 'You're Beautiful' buat kali ke-3 sem ni. hurm. cerita biasa-biasa. ada la idol 3-4-5 orang dalam tu. cerita dia ni bagi aku, macam Boys Over Flower + Coffee Prince. Boys Over flower sebab ada lelaki-lelaki yang hurm... hensem dan segak bergaya la kot. dan sebab ada love triangle antara watak-watak utama cerita tu. Coffee Prince pulak sebab ada awek Korea (Yang cun fuhhh!!) yang terpaksa disguise jadi lelaki.

Aku mula-mula tengok cerita ni dulu bukan sebab nak tengok sangat cerita tu. tapi sebab ada Lee Hong Ki. erhh!! bukan aku gay dan suka dia. tapi sebab aku mmg suka sangat lagu-lagu FT Island (lee Hong Ki is the singer of the band).

Tapi bila dah start tengok, aku jadi suka cerita ni. satu sebab ialah awek yang cun (Fuhhhh!!). satu lagi sebab part love triangle, dan ada one-sided love. menjadikan ia bukan sahaja triangle. tapi segitiga bercabang ataupun lambda bertapak. hurmmm... cerita yang love triangle tu lebih kurang je dengan Boys Over Flower. dan aku menyampah kenapa perempuan tu tetap sukakan lelaki yang watak utama tu (mungkin sebab dia watak utama) daripada lelaki yang lagi satu yang betul-betul sukakan dia dan banyak buat baik dekat dia sejak awal cerita. sampai dia terpaksa let her go. aaa. aku tak tahu kenapa aku x suka cerita macam ni.

Tapi dalam cerita ni. bukan part 3 ekor tu yang aku paling sedih. tapi bila si Hong Ki (one sided lover) ni dapat tahu perempuan tu sukakan lelaki lain. aku sedih tengok watak Jeremy yang selalu gelak ketawa dan riang tu jadi down, sedih dan menangis sebab cinta. macam mana orang yang bising-bising tu sebenarnya ada perasaan yang dalam. how love can affect a person.

Aku ulang-ulang part si Jeremy ni nak nyanyi dalam radio through phone dan menangis beriye. masa aku mula-mula tengok dulu, aku tak malu nak bagitahu yang aku pun menangis tengok part ni. erhhh. sekarang tengok pun, walaupun tak menangis, tapi aku tetap rasa sedih tengok part tu.

the word 'I love you'...
is a very good words...~~

aaaaaa. aku tak tahu macam mana nak conclude sinopsis ni...

aku dapat rasa perasaan Jeremy tu. aku pun akan jadi down dan kecewa kalau jadi macam dia.

haihhh!!!

aaaaaa. sekarang aku tak tahu macam mana nak conclude kan post ni.

nite~

Monday, May 10, 2010

You(1) and You(2)

You(1).

if you hate me then say so. don't play with people's feeling.



You(2)

if you like her then just say so. you don't have to be an ass.



You(1) and You(2)

Fuck You. Go To Hell.

Saturday, May 1, 2010

Sakit hati.

....................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................sakit.hati.aku.........................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

Friday, April 30, 2010

It's Okay.

Even if everything's a lie, if you say you'll come to me,
Then I'm okay, I'm really okay.

In my heart, it's still only you.

Hundreds of times, thousands of times,
Though I call out for you, you don't hear it,
Even though I cry out again, you aren't here,

All lies, they all told lies,
Because with each day that passes,
I think of you even more,

The things they said about separation calling a new love, they don't apply to me,
To keep that new love from taking over your place, I keep defending it,

Even though they say your heart will be destroyed by love,
While loving someone new they said I'd survive,
But these things they said, you know they're all lies,

Don't say such things so easily,
Because love cries,
it cries....

Wednesday, April 28, 2010

Rindu

Selama ini aku benci kau. aku tak nak kau datang dalam hidup aku lagi. aku tak mahu ada apa-apa lagi dengan kau.

tapi malam tu. aku tak tahu kenapa aku sangat rindukan kau.

saat sixth sense menyanyikan lagu-lagu yang aku selalu nyanyikan untuk kau dulu.

saat tu aku sangat-sangat rindukan kau.


'sudahlah sudah, kuharus pergi, jangan kau tangisi aku lagi...biar ku bawa seluruh cintaku, kudakap dalam tidur panjangku...'


walaupun post ini tidak bermaksud aku mahukan kau lagi, bukan bermaksud aku sayangkan kau lagi.

tapi aku rindukan saat kita bersama.





aku rindukan kau


haihhh....

Tuesday, April 27, 2010

Dari petang tadi.

Dari petang tadi...


Dari petang tadi dah aku nak tidur. tapi tiba2 anak2 ajak pergi tasik la pulak ambik2 gambar...


Bila dah balik, ingatkan nak tidur. eh! time ni la pulak cerita chuck baru nak ada dalam DC++...


Pastu ingatkan nak tidur. eh2 ade pulak membe kat oversea pm...xnak reply kang bukan slalu dia on9... layan la kejap...


Pastu ingat dah nak tidur. sekali nampak ada orang buat post baru. baca dulu lah sekejap...


haihh! cerah pulak mata ni...


So sampai sekarang aku x boleh tidur...


Dah pukul 12.41am...


Aku still xboleh tidur...


Nasib baik esok tak ada kelas...


Demmittt~~~

Monday, April 26, 2010

Gretsch Drums Limited Edition 2010



I want this as my birthday present. XD








this one sounds really awesome.






James Owen Sullivan

Now that i actively playing drums again. I want to pay my respect to my favourite drummer. He's the reason i was holding the drumstick for the first time. it's weird actually. that i see him as the greatest drummer. because many people don't see him as one.


The Reverend Tholomew Plague.


Rest in Peace.



'I'm unbroken, i'm choking on this esctasy. unbreak me, unchain me, i need another chance to live'
.
.
.
Give me your hand,
but realize i just wanna say goodbye,
please understand i have to leave,
and carry on my own life.
.
.
.
My Biggest Thank You to you.

hurm lagi

Now that i think about it. aku memang banyak buat salah kat kau('kau' kali ni bukan untuk org).



mintak maaf.

Sunday, April 25, 2010

Euphonious.

Like Mr. Jepp in his blog. i also want to thank all the people yang dtg support dan datang masa Euphonious 2010 Final round.

The Band. (In alphabetical order)

-Adi
-Hani
-Jepp
-Jebon
-Lincat(ness)
-Naim

yang datang malam tu. dari jauh. yang mandi di teluk batik pada hari esoknya. yang makan ikan jenahak 3 ekor malam semalam. yang gelak2 golek2 dekat kedai makan sebab lawak demm. family2 yang datang menyokong. yang lepak dekat Hid (bukan nama sebenar) sampai 3 jam. yang bagi tumpang kereta. yang tolong snap gambar. yang tolong ambil video. yang buat joget salmah. yang jerit2 sebab UPAG Dancers. yang datang sebab nak tgk sixth sense. committee yang pening2 buat kerja. sixth sense yang main sedap. dan semua orang.


Thank You.

Wednesday, April 21, 2010

Hurm

Now that i think about it. aku memang banyak buat salah kat kau(orang).



mintak maaf.

Monday, April 19, 2010

Basketball itu meletihkan...

adehs. ini semua sebab main basket. letih satu badan...demmm

Sunday, April 18, 2010

don't let me down.

they let me down. ironic, huh?

Saturday, April 17, 2010

Us.